Inspektion och relining för villor i södra Skåne

Äldre villa i Skåne som genomgått besiktning och relining av Sanitet & Spolteknik AB

Äldre villor håller längre med rätt omsorg! Genom att inspektera och åtgärda eventuella problem med avloppet kan du öka husets värde och se till att rören håller i decennier framöver.

Inspektera rören och undvik onödiga kostnader

Avloppssystemet – husets hjärta – är ofta i behov av extra omtanke när fastigheten har några årtionden på nacken. Blockeringar, sprickor och läckage är exempel på vanliga problem som kan uppstå med tiden. Det kan dock vara svårt att veta var problemen sitter och hur omfattande de är eftersom de sällan är synliga för blotta ögat.

Oftast märks de av först när läget blir akut. Det bästa sättet att hitta eventuella fel som gömmer sig i rören är att noggrant inspektera dem från insidan med hjälp av en kamera.

Besiktning av
avloppsrören

Carsten från Sanitet och Spolteknik AB inspekterar avloppsrören i en äldre villa i södra Skåne

Med vår specialanpassade kamera kan vi inspektera rör i olika storlekar – från 40 mm till 600 mm!


Vi erbjuder olika typer av besiktning:


  • Felsökning av avloppsrören
  • Besiktning av rörens funktion och skick
  • Slutbesiktning efter reparation
  • Ledningslokalisering när kartläggning av rören saknas

Om rören är felfria redigerar vi filmen och lämnar över materialet till dig och övriga som ansvarar för fastigheten.

Relining – snabbt, kostnadseffektiv och miljövänligt

Om vi upptäcker problem med dina rör under inspektionen kan vi erbjuda flera lösningar för dig att välja mellan. Vår främsta rekommendation är vår reliningtjänst – den snabbaste, mest kostnadseffektiva och miljövänliga metoden för att reparera dina avloppsrör.

 

Relining är en process där vi förnyar rören genom att applicera en ny, hållbar och stark beläggning på insidan – en så kallad rörinfodring.

Miljövänligt, snabbt och kostnadseffektivt

Avrinningen förbättras eftersom ett rörinfodrat rör är skarvfritt

Avloppsrörens livslängd ökar med decennier

Hela södra Skåne

Vi utför inspektioner och relining i hela södra Skåne.

+20 års erfarenhet

Prisbelönt firma med 20 års erfarenhet.

100% Certifierade

Hos oss hittar du enbart behöriga och certifierade tekniker.

Vad våra kunder
säger om oss

Relining och besiktning för villaägare i södra Skåne

Vill du vara säker på att ditt hus i södra Skåne inte har några dolda problem med avloppssystemet? Kontakta oss! Dina erfarna och lokala specialister på besiktning och relining.

Vi erbjuder besiktning och relining för villaägare över hela södra Skåne – från Malmö till Kristianstad. 

Sanitet och Spolteknik är fullt certifierad

På Sanitet och Spolteknik är vi måna om våra kunder och lägger stor vikt vid att alltid leverera en trygg och smidig upplevelse när vi utför våra reliningtjänster. Vi håller oss uppdaterade om det senaste i branschen, dessutom ingår alla våra certifierade medarbetare inom relining i föreningen BRiF (Branschföreningen för Relining i Fastigheter).  Inom företaget har vi certifieringar genom Säker Vatten och Byggkeramikrådet.

Pris för branschvinnande företag 2024
Utmärkelse i guld för länets företagare 2023

Vanliga frågor om inspektion
och relining av villor

Varför är det viktigt att genomföra en kamerainspektion av avloppsrören innan försäljning?

Det är viktigt att genomföra en kamerainspektion av avloppsrören innan försäljning eftersom det kan upptäcka eventuella problem eller skador som annars kan förbises. Genom att ha en klar bild av avloppssystemets skick kan du undvika obehagliga överraskningar för både säljare och köpare under eller efter försäljningsprocessen.

Relining är ofta snabbare och mer kostnadseffektivt än att ersätta alla rör. Dessutom minimerar det behovet av att bryta upp golv eller väggar.

Tiden det tar att utföra en relining av avloppsrören i en villa kan variera beroende på flera faktorer, inklusive storleken på fastigheten och omfattningen av arbetet. Generellt sett kan en relining vanligtvis slutföras inom några dagar till en vecka.

Att ”undvika dolda fel” med besiktning och relining innebär att du proaktivt åtgärdar eventuella problem med avloppssystemet innan de blir stora och kostsamma. Detta kan öka fastighetens värde och skapa en smidigare försäljningsprocess genom att minska risken för överraskningar eller krav på reparationer från köparen efter att försäljningen har genomförts.

Vi utför alltid en noggrann inspektion av rörens insida innan vi ger dig en rekommendation på vilken åtgärd som ger bäst resultat. Relining är att föredra då det är mer miljövänligt, mer skonsamt för huset och går snabbare. Om problemen är så stora att ett stambyte är nödvändigt så förmedlar vi detta till dig och skapar en handlingsplan efter dina behov.

Efter en relining kan du räkna med att avloppsrören får samma livslängd som ett vanligt PVC-rör (ca 50 år)!

Relining med ROT-avdrag

Som privatperson och villaägare kan du ta del av ROT-avdraget när du anlitar oss för relining.* 

Kontakta oss med dina frågor så berättar vi mer!

*RO​T-avdraget kan endast användas för renoverings- och underhållstjänster och täcker därför inte kostnaderna för besiktning.