Förnya ditt rörsystem och undvik ett kostsamt stambyte – välj vår reliningtjänst i Malmö

Sanitet och spoltekniks tre medarbetare genomför relining av avloppsrör i villa i Skåne.

Professionell relining i Malmö sedan 2002

Sedan 2002 har vi på Sanitet och Spolteknik hjälpt våra kunder runt om i hela Skåne genom att förbättra och förstärka deras rörsystem. Vi erbjuder entreprenad och servicerelining till stora och små bostadsrättsföreningar inom privat sektor. Vi åtar oss även uppdrag för kommun och landsting i hela Skåne Län. Oavsett om ni har ett akut problem med ert rörsystem eller om ni planerar en besiktning av en fastighet kan vi på Sanitet och Spolteknik leverera en snabb, professionell och hållbar lösning för ert avloppssystem.

Vilka är fördelarna med relining?

Gamla rörsystem kräver ofta dyra och omfattande renoveringsarbeten, vilket kan innebära avbrott i verksamheten och onödiga kostnader. Det finns dock en lösning som kan minska kostnaderna och återställa rören: relining.

Relining är en process
där man renoverar
befintliga rörsystem
genom att applicera en
ny, stark och hållbar
beläggning på insidan av avloppsrören.

Genom att rörinfodra avloppssystemet återställer man rörens funktionalitet utan att man tvingas byta ut hela rörsystemet eller utföra ett stambyte. Relining är en kostnadseffektiv lösning som även bidrar till minskad miljöpåverkan eftersom man slipper genomföra en omfattande renovering eller använda sig av massa nytt material. Dessutom undviker man framtida problem som kan uppstå när äldre rör börjar vittra eller rosta.

På Sanitet och Spolteknik använder vi oss av stumpmetoden och Sacpipe System vid våra rörinfodringsarbeten.

Medarbetare på Sanitet och Spolteknik utför kamera inspektion vid relining för att återställa avloppen i en fastighet i Skåne.
Spela video om Medarbetare på Sanitet och Spolteknik utför kamera inspektion vid relining för att återställa avloppen i en fastighet i Skåne.

Strumpmetoden innebär att en specialdesignad ”strumpa”, som impregneras med epoxymaterial, och därefter appliceras inuti det befintliga röret. Strumpan formar sig och härdar på plats, vilket resulterar i en stark och tålig rörinfodring. Detta bidrar till att förstärka röret och ger det förmågan att klara av påfrestningar och förhindra framtida skador. En av de främsta fördelarna med strumpmetoden är dess långa livslängd. Genom att använda denna metod kan vi förlänga ditt rörsystems livslängd med över 50 år.

Hur går relining till?

När du väl har gjort det smarta valet att anlita oss för att lösa ditt avloppsproblem kommer vi att påbörja processen att återställa kvaliteten på ditt rörsystem. Nedan listar vi hur arbetsgången ser ut, steg för steg:

Vi utför service-relining i hela Skåne

Vi är stolta över att erbjuda våra pålitliga reliningtjänster till både privatpersoner och bostadsrättsföreningar, oavsett storlek. Vi är även erfarna inom fastighetssektorn och har utfört uppdrag för kommuner och landsting i hela Skåne Län. 

Sanitet och Spolteknik är fullt certifierade

På Sanitet och Spolteknik är vi måna om våra kunder och lägger stor vikt vid att alltid leverera en trygg och smidig upplevelse när vi utför våra reliningtjänster. Vi håller oss uppdaterade om det senaste i branschen, dessutom ingår alla våra certifierade medarbetare inom relining i föreningen BRiF (Branschföreningen för Relining i Fastigheter).  Inom företaget har vi certifieringar genom Säker Vatten och Byggkeramikrådet.
Sanitet och Spoltekniks organisationsnummer och deras utmärkelse som branschvinnare inom VVS 2024
Guldplakett med texten "Länets företagare 2023 – SVERIGES FÖRETAG: Sveriges starkaste företag" geografisk illustration av Sverige med svenska flaggan i nedre vänstra hörnet

Vanliga frågor

Ja, det går bra att bo kvar. Eftersom relining är en snabbare process än stambyte kan du undvika besväret med att flytta ut och återvända till ditt hem inom en kortare tidsram. Detta sparar både tid och pengar, samtidigt som det ger dig möjlighet att fortsätta med din vardag och minimera störningar i ditt boende.

Det är dock viktigt att notera att vissa förberedelser kan behövas, såsom att flytta möbler för att vi ska komma åt rören. Vårt team kommer att informera dig om eventuella förberedelser som behöver göras och vägleda dig genom processen för att göra det så smidigt som möjligt för dig.

När det gäller relining finns det två vanliga metoder som används: strumpmetoden och polyestermetoden. Båda metoderna har sina fördelar och kan användas för att lösa olika typer av rörproblem. Vilken metod som är mest lämplig beror på faktorer som rörets skick, dimensioner och specifika behov. Vid Sanitet och Spolteknik kan våra experter bedöma ditt rörsystem och rekommendera den mest lämpliga reliningmetoden för att säkerställa bästa möjliga resultat och långvarig hållbarhet.

Relining är en specialiserad process som kräver kunskap, erfarenhet och specialutrustning för att utföras på ett korrekt sätt. Det rekommenderas starkt att anlita professionella experter för att genomföra reliningar i avloppssystemet. Genom att anlita Sanitet och Spolteknik får du en garanti på arbetet och materialen som används. Om det mot förmodan skulle uppstå problem efter reliningen får du givetvis hjälp och support från oss.

Relining behöver normalt sett endast utföras en gång – efter genomfört arbete kan du förvänta dig en livslängd på cirka 50 år eller mer. Detta gör relining till en kostnadseffektiv och långsiktig lösning för att förbättra och skydda ditt rörsystem. Vårt team på Sanitet och Spolteknik kan ge dig mer specifik information baserat på ditt unika fall och erbjuda expertråd för att förlänga livslängden för ditt rörsystem så långt som möjligt.

Kostnaden för relining per meter kan variera beroende på flera faktorer, och det vanligaste sättet att vi beräknar kostnaderna genom att använda dagliga timtaxor, metersats och kostnader för det tekniska utförandet. Metersatsen  bestäms vanligtvis utifrån rörens diameter och längd. Generellt sett tenderar längre rör att ha högre metersatser, eftersom det krävs mer material och tid för att genomföra reliningen. Sanitet och Spolteknik är tillgängligt för att diskutera dina förväntningar och förutsättningar för att ge dig en skräddarsydd offert för reliningkostnaderna per meter.

Reliningarbete tar vanligtvis mellan 2-3 dagar för privatpersonsvillor och en fjärdedel av tiden för ett konventionellt stambyte för övriga fastigheter. På Sanitet och Spolteknik strävar vi alltid efter att utföra arbetet effektivt och noggrant för att minimera störningar och snabbt återställa funktionen i ditt avloppssystem.

Om du upplever problem med avloppet finns det två sätt att upptäcka om röret är trasigt. Det första är att göra en synlig kontroll av rören där du noggrant undersöker dem för eventuella sprickor, hål eller andra skador. Detta kan göras genom att inspektera rören visuellt med hjälp av en ficklampa eller liknande.

Det andra sättet är att anlita Sanitet och Spolteknik för en kontrollinspektion med våra rörkameror. Rörkameran är en flexibel enhet som kan sättas in i avloppssystemet för att inspektera rörens insida. Kameran överför bilder och videor i realtid, vilket gör det möjligt för oss att undersöka rörens tillstånd noggrant och upptäcka eventuella skador som inte syns vid en vanlig visuell kontroll.

Absolut, vi erbjuder våra tjänster till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag. Vi åtar oss även uppdrag för kommuner och landsting i Skåne Län. Du är varmt välkommen att kontakta oss med ditt ärende genom att klicka på knappen ”Låt oss prata”!

Oavsett vilken metod du väljer för reliningsarbete kan du förvänta dig hållbara resultat. Det är dock värt att notera att strumpmetoden ofta föredras på grund av dess längre livslängd. Med strumpmetoden kan du förvänta dig att reliningen håller i ungefär 50 år, vilket är längre än polyestermetoden som har en livslängd på cirka 20 år.

ROT-avdrag för rörinfodring i Skåne

Som privatperson kan du ta del av ROT-avdraget när du anlitar oss. Kontakta oss med dina frågor, så berättar vi mer!